Brandslanghaspel kopen

Brandslanghaspel kopen

In sommige bedrijfsgebouwen of werkplaatsen is het verplicht om een brandslanghaspel aan te brengen. Een brandslang blust met water en dat is nog altijd in veel gevallen het beste blusmiddel. Voor het kopen van een brandslanghaspel in de regio van Waalwijk en Tilburg kunt u uitstekend terecht bij het jonge en dynamische bedrijf DVS Brandbeveiliging. Ervaren medewerkers leveren maatwerk in advies en onderhoud en kunnen u ook adviseren bij het kopen van een brandhaspel of het bestellen van andere soorten brandblusmiddelen. DVS Brandbeveiliging is leverancier van de meeste soorten kleine blusmiddelen en is bovendien REOB gecertificeerd. Dat is de garantie voor het beste advies op het gebied van brandbeveiliging en blusmiddelen.

Bel: 0416 854231Contactformulier

Wanneer een brandslanghaspel kopen?

De brandslanghaspel is een blusmiddel dat veel wordt toegepast. Het bestaat uit een 20 tot 30 meter lange brandslang op een rode of roestvrijstalen haspel die is aangesloten op de waterleiding. Water is dus de blussende stof van een brandslanghaspel. Dit maakt een brandslanghaspel in veel opzichten het beste blusmiddel. U weet zeker dat uw blusmiddel vrijwel nooit opraakt, omdat u in normale omstandigheden altijd genoeg water tot uw beschikking heeft om te kunnen blijven blussen. Dat betekent niet dat de blussende werking van de brandslanghaspel ook altijd in alle omstandigheden de beste is. Dat hoeft niet zo te zijn. Wat het beste blusmiddel is, is afhankelijk van de soort brand. Een brandslang is vooral geschikt voor een brand van het type A. Brandblussers worden namelijk onderverdeeld in verschillende categorieën. Elke categorie staat voor een bepaald type brand. Een type A brand is een brand met vaste stoffen, zoals papier, hout of rubber. Een brandslang kan dan worden gebruikt om de brand te bestrijden of te vertragen met water. De blussende werking van een brandslanghaspel is uitstekend bij vaste stoffen, maar niet bij andere soorten branden. Vandaar dat u in de meeste bedrijven niet alleen brandslanghaspels ziet, maar ook andere blusmiddelen. Voor vloeistoffen, metalen, vetten, olie, gassen en elektrische installaties worden weer andere blusmiddelen aangeraden. Blussen met water kan bij dat soort branden zelfs gevaarlijk zijn.

Brandslanghaspel

Onderhoud van de brandslang en de brandhaspel

De brandslang op een haspel bestaat uit een slang met een relatief dikke wand van rubber, kunststof met vaak vezelachtige materialen voor versteviging. De slang is op een haspel gerold en is permanent aangesloten op het waterleidingnet. Zowel de slang zelf als de haspel en de aansluiting moeten regelmatig gekeurd worden. Het is een wettelijke verplichting de brandslanghaspel ieder jaar te controleren en te laten keuren. Om de vijf jaar is het verplicht een druktest uit te voeren op de haspel. Hierbij worden de slang en haspel op een testdruk gebracht met een perspomp. Om de brandslanghaspel te beschermen is het mogelijk om een brandslanghaspelkast aan te brengen om de brandslang. Maar niet alleen ter bescherming kan een brandslanghaspelkast worden gebruikt. Waar hoge eisen aan de uitstraling van het interieur worden gesteld onttrekt de kast de brandslanghaspel aan het zicht en zorgt ervoor dat de brandhaspel het aanzicht niet bederft.


Vrijblijvende offerte

Voor offertes of vragen kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen

Naar contact