Legionella preventie Tilburg

Legionella preventie Tilburg

Legionella of veteranenziekte is een besmetting met de legionella bacterie en deze ontstaat door het inademen van besmette waterdeeltjes. Legionella komt zo’n 500 keer per jaar voor en kan ernstige ziekte en in het ergste geval zelfs overlijden veroorzaken. De enige medicatie is bestrijding met antibiotica. Bedrijven als hotels, openbare zwembaden en ziekenhuizen zijn verplicht om maatregelen voor legionella preventie te nemen. Controle van de waterkwaliteit kan geschieden door een legionella watermonster te nemen. DVS Brandbeveiliging kan uw bedrijf van dienst zijn met advies en plannen op het gebied van legionella preventie- en bestrijding in Tilburg en omgeving, maar ook met het nemen van legionella watermonsters en het controleren en keuren van uw waterinstallaties.

Bel: 0416 854231Contactformulier

Legionella preventie: hoe doe je dat?

Legionella is een soort longontsteking die ontstaat door het inademen van besmette waterdeeltjes. Het drinken van besmet water kan op zich geen kwaad en besmettelijk is het ook niet. Een lichte besmetting leidt hooguit tot wat griepachtige klachten, maar een ernstige besmetting kan uitlopen op een zware longontsteking waaraan mensen soms overlijden. Zeker de wat meer kwetsbare mensen, ouderen en zieken, lopen dat risico. De legionellabacterie komt algemeen voor in water en in de grond. Hij verspreidt zich in water tussen de 20 en 50 graden. Het inademen van legionella kan gebeuren via kleine waterdruppeltjes of deeltjes tuinaarde, zoals bij het sproeien en vernevelen van water, bij luchtbevochtiging of bij het tuinieren waar het gaat om deeltjes tuinaarde. Legionella preventie heeft tot doel om besmetting door de legionella bacterie te voorkomen en het nemen van legionella watermonsters zijn ter controle of de preventie werkt. Algemene uitgangspunten bij legionella preventie zijn het voorkomen van stilstaand water, het gebruik van vers water en het regelmatig schoonmaken van apparaten en installaties die vernevelen of sproeien. Het laten keuren en goed onderhoud van installaties zijn ook belangrijk aspecten.

Legionella preventie

Legionella preventie

Bedrijven die veel risico op legionella lopen moeten een legionella beheersplan maken en elk half jaar legionella watermonsters en analyses laten maken. Ook bedrijven die iets minder risico’s lopen doen er goed aan om periodiek legionella preventie in te stellen en legionella watermonsters te laten nemen. Preventie kan hoge kosten op de langere termijn voorkomen. DVS Brandbeveiliging werkt in de regio Tilburg samen met een partnerbedrijf om de beste dienstverlening op het gebied van legionella preventie te kunnen bieden. Onze ervaren medewerkers ondersteunen u graag bij het voorkomen en bestrijden van legionella.


Vrijblijvende offerte

Voor offertes of vragen kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen

Naar contact