Specialist in evenementenveiligheid

DVS Brandbeveiliging; specialist in evenementenveiligheid

Elk weekend vinden er in Nederland diverse evenementen plaats. Muziekfestivals, autocrosses, braderieën en nog heel veel meer. Van relatief klein, met weinig publiek, tot evenementen met duizenden mensen. Van een relatief ongevaarlijke markt of braderie, tot evenementen met meer risico, zoals de eerder genoemde autocross. Voor elk evenement is het heel belangrijk om stil te staan bij de veiligheid. De organisator is verantwoordelijk voor een gezond en veilig verloop van het evenement. Ook een klein en vrij ongevaarlijk evenement kan door veranderende weersomstandigheden ineens risico’s met zich meebrengen. In de omgeving van Tilburg heeft DVS Brandbeveiliging jarenlange ervaring met het maken van veiligheidsplannen voor alle soorten evenementen.

Bel: 0416 854231Contactformulier

Evenementenveiligheid: een vak apart

Aan de basis van een goed en veilig evenement ligt een gedegen risicoanalyse. Simpel gezegd: nagaan waar het mis kan gaan. Op basis van die risicoanalyse wordt een veiligheidsplan gemaakt. Dit is allemaal voorbereiding. Op de dag zelf moeten de maatregelen uit het veiligheidsplan goed worden nageleefd. Daar heb je goed opgeleide en geïnstrueerde medewerkers voor nodig en vaak zijn dat vrijwilligers, zoals EHBO-ers of verkeersregelaars. Voor veel evenementen is een vergunning nodig. Daarin staan al de nodige eisen aan de veiligheid en gezondheid opgenomen. Belangrijke algemene aspecten zijn: aanwezigheid van EHBO, bereikbaarheid en vluchtwegen en gezondheidsrisico’s. Maar elk evenement heeft z’n eigen profiel en veiligheidsrisico’s. Dat een goed en professioneel advies nodig is wordt wel aangetoond doordat er toch regelmatig incidenten zijn op evenementen in binnen- en buitenland. Een goed veiligheidsplan kan de risico’s tot een minimum beperken. Goede ondersteuning daarbij door bedrijven die daar ervaring mee hebben kan een grote steun zijn. DVS Brandbeveiliging is uw betrouwbare partner in evenementenveiligheid

Brandbeveiliging algemeen

Een goede voorbereiding is goud waard

Uit een professioneel plan voor uw evenement blijkt ook of u specifieke hulpmiddelen moet huren of kopen. Eén van de elementen van het plan zal ook zijn de controle van brandblusmiddelen of het controleren van de EHBO-dozen. De keuring van deze hulpmiddelen is ook een dienst die DVS kan leveren. Ook zijn wij de leverancier van brandblusmiddelen en andere veiligheidsmiddelen. Tegelijk met het opstellen van uw plan voor evenementenveiligheid kunt u de ontbrekende hulpmiddelen bij ons bestellen. Als REOB gecertificeerd bedrijf verzorgen wij ook het onderhoud van deze middelen. Als ervaren bedrijf op het gebied van evenementenveiligheid heeft DVS ook contacten met de gemeente, de hulpdiensten en andere organisaties die van belang zijn bij evenementen. Ondersteuning bij het aanvragen van een vergunning of advies is dan ook onderdeel van de dienstverlening. Door onze jarenlange ervaring hebben we inmiddels vele evenementen in diverse dorpen en steden veilig laten verlopen, zoals in onder andere Den Bosch, Drunen, Waalwijk en Kaatsheuvel.


Vrijblijvende offerte

Voor offertes of vragen kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen

Naar contact