Onderhoud en advies

Naast levering van diverse veiligheidsmaterialen kunt u bij ons ook terecht voor controle en onderhoud aan deze middelen zodat ze in geval van nood optimaal functioneren.

Brandblussers

Brandblussers dienen jaarlijks onderhouden te worden volgens NEN 2559, om de goede werking ervan te garanderen.

Tevens dienen schuimblussers in het 5e en 15e levensjaar van een nieuwe vulling te worden voorzien, het zogenoemde uitgebreid onderhoud.

In het 10e levensjaar dienen alle blusmiddelen te worden gereviseerd. Dit houdt in dat de cilinder en de diverse onderdelen worden geperst, indien nodig gespoten en voorzien van een nieuwe vulling.

Brandslanghaspels

Brandslanghaspels dienen jaarlijks onderhouden te worden volgens NEN-EN 671-3.  Dit zodat u verzekerd bent van gebruiksklaarheid bij een calamiteit.

Haspels dienen vijfjaarlijks te worden geperst. Hierbij worden de slang en haspel op een testdruk gebracht met een perspomp.

Noodverlichting

Noodverlichting dient jaarlijks door een deskundige ge├»nspecteerd te worden. Hierbij wordt onder andere de accu gecontroleerd en het complete armatuur getest. Indien nodig wordt ook de lichtbron vervangen. De meeste noodaccu’s hebben een levensduur van 4 jaar en dienen dan vervangen te worden zodat u weer van 100 procent gebruiksklaarheid bent verzekerd.

Veiligheidsplannen

Hoe het beste gehandeld kan worden bij een calamiteit is natuurlijk per bedrijf verschillend. Daarom leveren wij maatwerk. In uw calamiteitenplan worden verschillende scenario’s beschreven over hoe u het beste kunt handelen. Ook treft u er checklisten voor uw veiligheidsmiddelen en een plattegrond met de kortste vluchtroutes in aan.

Ook leveren wij plannen voor grote of kleine evenementen. Onze jarenlange ervaring hierin komt hierbij uitstekend van pas.

EHBO middelen

EHBO middelen dienen jaarlijks te worden gecontroleerd en waar nodig aangevuld of vervangen.
Denk hierbij aan verbandmiddelen, jodium of AED pads die over de datum en/of bedorven zijn.

Dit kunnen wij voor u op locatie of in onze volledig uitgeruste werkplaats verzorgen.

Vrijblijvende offerte

Voor offertes of vragen kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen

Naar contact