Rookmelder kopen Tilburg

Rookmelder kopen in Tilburg

Sinds 1 juli 2022 is de aanwezigheid van een rookmelder in alle woningen verplicht, zowel bij koop- als bij huurwoningen. Wilt u een rookmelder kopen in Tilburg of omgeving, dan moet u hiervoor bij DVS Brandbeveiliging zijn. DVS Brandbeveiliging is een jong, dynamisch bedrijf dat een uitstekende service biedt. Onze medewerkers hebben veel ervaring op het gebied van brandveiligheid en evenementenveiligheid. U kunt bij ons terecht voor een brede range aan producten op het gebied van brandveiligheid en een gedegen advies. Dat geldt dus ook voor rookmelders en koolmonoxidemelders (CO-melders). Hieronder leest u meer over waarom een rookmelder belangrijk is, welke soorten rookmelders er zijn en aan welke eisen uw rookmelders moeten voldoen.

Bel: 0416 854231Contactformulier

Rookmelders redden levens

Rookmelders of brandmelders kunnen levens redden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze inmiddels overal verplicht zijn. In nieuwbouw woningen al vanaf 2003 en sinds 1 juli 2022 in alle nieuwe en bestaande gebouwen en woningen. Op tenminste elke woonlaag moet een melder aanwezig zijn. Het is belangrijk dat alle rookmelders die u gaat bestellen een CE-keurmerk hebben en voldoen aan de NEN-14604. Het kopen, monteren, controleren en laten keuren van een rookmelder is erg belangrijk. Let goed op hoe vaak de batterij vervangen moet worden en vervang de hele rookmelder na tien jaar. Iedere rookmelder heeft een maximale levensduur van 10 jaar, vaak staat de einddatum erop vermeld. Hang een rookmelder niet in vochtige of stoffige ruimtes en ook niet in de buurt van een TL of LED lamp. Ook hele warme en koude ruimtes zijn niet geschikt. Rookmelders hebben bovendien onderhoud nodig: stofvrij houden is belangrijk om te voorkomen dat de melder onterecht afgaat. Vraag uw leverancier gerust naar meer tips. U kunt ook voor een redelijke prijs de controle en keuring overlaten aan uw leverancier.

Soorten rookmelder

Er zijn verschillende soorten rookmelders:

  • Optische melder
  • Thermische melder
  • Rookmelder gekoppeld
  • Melder voor doven en slechthorenden
  • Slimme melder
  • Rookmelder 230v
Brandbeveiliging algemeen

De optische melder is de meest gebruikte en in veel gevallen de beste oplossing. Deze rookmelder detecteert rook door een infrarode, lichtgevoelige cel. Sommige geven al door een rood LED lampje een eerste signaal voor het piepalarm start. Je kunt dan in sommige situaties al maatregelen nemen voor het alarm daadwerkelijk afgaat. Een thermische melder reageert op verhoging van de temperatuur. Een rookmelder kopen in Tilburg voor een kamerverhuurwoning betekent dat de melder op 230v aangesloten moet zijn en gekoppeld aan de andere rookmelders in de woning. Het is verstandig dat ook in normale woningen te doen. Alle rookmelders slaan dan alarm wanneer één melder rook detecteert. Die koppeling kan draadloos of bedraad zijn. Dit stelt al met al wel wat hogere eisen aan de apparatuur. Belangrijk dus om ook dit goed te laten keuren, voor de kosten hoeft u het niet te laten.

Voor doven en slechthorenden die de piep van de melder niet goed kunnen horen, zijn er melders die werken met bijvoorbeeld lichtsignalen en een trilplaatje. Slimme melders werken met een app op je telefoon of tablet. Je krijgt een push-bericht of een email wanneer er iets mis lijkt te zijn. Een rookmelder 230v sluit je aan op het elektriciteitsnetwerk, deze hebben ook een back up batterij in geval van stroomuitval. In sommige situaties zijn deze melders verplicht, zoals bij nieuwbouwwoningen en kamerverhuurpanden. Laat u goed informeren door uw REOB gecertificeerde leverancier wanneer deze melders nodig zijn. In Tilburg en omgeving is die leverancier natuurlijk DVS Brandbeveiliging. DVS heeft een REOB certificaat en dat betekent dat ze alles weten van blusmiddelen en andere brandbeveiliging.


Vrijblijvende offerte

Voor offertes of vragen kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen

Naar contact